ESTÜ'den Haberler

ATMACA Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

ATMACA Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Havacılığının daha emniyetli yönetimi için dijital iletişim sistemlerini geliştirmeye yönelik önemli bir proje olan ATMACA projesi, 23-24 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen açılış toplantısı ile başladı.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Fulya Aybek Çetek'in koordinatörlüğünü yürüttüğü ATMACA projesinin açılış toplantısı Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan ÖZCAN’ın açılış konuşması ile Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Proje koordinatörü moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Özdemir ile Prof. Dr. Onur Kaya’nın yanı sıra tüm proje partnerleri ve SESAR program yöneticileri katıldı. Başlangıç toplantısında, proje ortaklarının kurum tanıtımları ve proje boyunca yürütülecek iş paketlerinin ayrıntılı planlaması, projeye ait yönetimsel süreçler ve teknik görüşmeler yapılırken, SESAR program yöneticilerinin bilgilendirmeleri gerçekleştirildi. 

ATMACA projesi ile daha verimli, emniyetli ve sürdürülebilir bir dijital ATM iletişim sistemi yolunda çalışmalar başlatıldı. 

Proje ortakları: Eskişehir Teknik Üniversitesi (Koordinator), École Nationale de l'Aviation Civile (ENAC), Deep Blue (DBL), De Montfort Üniversitesi (DMU), Servicios Aeronáuticos Control Navegación (SAERCO), Universidad Politécnica de Madrid (UPM) ve Türk Hava Yolları (THY).