ESTÜ'den Haberler

ARGE ve Tasarım Merkezlerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir Teknik Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

ARGE ve Tasarım Merkezlerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir Teknik Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Eskişehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün Ar-Ge ve Tasarım Merkezi yöneticilerine yönelik Sanayi İş Birliği Projeleri konulu toplantı, 16 Haziran 2022 Perşembe günü Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. ESTÜ Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet Turan moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Bakanlığa bağlı ve ilgili kurumlar olan TSE Belgelendirme Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü ve BEBKA Eskişehir Yatırım Destek Ofisi yöneticileri, Eskişehir Teknik Üniversitesi Fakülte Dekanları ve Enstitü Müdürleri, Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörlüğü ekibi,  IPA Projesi IF proje ekibi ile 20’ye yakın Ar-Ge ve Tasarım Merkezi’nin yönetici ve temsilcileri katılım sağladı.

Toplamda 60 kişinin katılım sağladığı toplantıda açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu yaptı. Sanayide ihracat kapasitesinin arttırılması konusunda konuşan Muhammet Taha Güven’in konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin araştırma ekosistemi ve ulusal ve uluslararası iş birlikleri konusunda bir sunum yaptı.

Üniversite tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından fonlanan “İleri Prototip İstasyonu (İPİ) için Teknik Destek” İPA projesi ekibi tarafından  (Inovasyon Fabrikası (IF) hakkında tanıtım ve bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. İki yıldır başarıyla yürütülmekte olan ve bu zamana kadar 140 öğrencinin katıldığı ESTÜ-ICI Akademi Programı hakkında bilgi paylaşımını ise ICI Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık yaptı.

Toplantı katılımcıların aktif katılım sağladığı soru cevap oturumunun ardından sona erdi.