ESTÜ'den Haberler

58. Kütüphane Haftası Üniversitemizde Kutlandı

58. Kütüphane Haftası Üniversitemizde Kutlandı

28 Mart – 3 Nisan 2022 tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak kutlanan Kütüphane Haftası, 58. Yıl dönümünde Üniversitemizde bir dizi etkinlik eşliğinde kutlandı. Üniversitemiz Kütüphane ve      Dokümantasyon Dairesi Başkanlığınca koordine edilen kutlama haftası kapsamında; Kütüphane Oryantasyonu, Kitap Okuma Etkinliği yapıldı ve Geleceğin Meslekleri konulu çevrimiçi bir seminer düzenlendi.

Kütüphane Oryantasyonunda Veriye Erişim Tanıtıldı  

29 Mart 2022 Salı günü Yabancı Diller Yüksekokulu’nda yapılan Kütüphane Oryantasyonunda öğrencilerimize dijital ve geleneksel arşiv tarama, veri tabanlarına erişme ve kütüphane kullanımı konularında bilgi aktarımında bulunuldu. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Aylin Tekin ve ekibi tarafından uygulamalı olarak veriye erişim eğitimi verildi.

Kitap Okuma Etkinliği ile Hep Beraber Okuma Yapıldı  

58. Kütüphane Haftası kapsamında 30 Mart 2022 Çarşamba günü düzenlenen Kitap Okuma etkinliğinde ise öğrencilerin de katıldığı bir okuma grubu oluşturularak aynı anda kitap okuma seansı gerçekleştirildi. Bu etkinlik kapsamında düzenli okuma disiplini ve kütüphane kullanımının verimli bir biçimde yapılması konularında bilgilendirmede bulunuldu.

Dr. Şebnem Özdemir ile Geleceğin Meslekleri Konuşuldu

31 Mart 2022 Perşembe günü İstinye Üniversitesi Yönetim-Bilişim Sistemleri Bölümü Başkanı Dr. Şebnem Özdemir’in katılımlarıyla “Geleceğin Meslekleri” konulu çevrimiçi bir seminer düzenlendi. Zoom Meeting platformu üzerinden yapılan seminere Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı ve ekibi, peronel ile öğrenciler katıldı. Dijitalleşen dünyada kütüphanecilik ve arşivcilik gibi mesleklerin evrimleşerek yeni meslek gruplarının ortaya çıkması konularının ele alındığı seminer sonunda Dr. Özdemir tarafından bir personelimize imzalı kitap hediye edildi.

Karma etkinliklerden oluşan 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri, Geleceğin meslekleri seminerinin ardından sona erdi.