ESTÜ'den Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü ESTÜ’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü ESTÜ’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

ESTÜ Spor Bilimleri Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenledi. 24 Kasım Cuma günü ESTÜ Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve büyük bir coşkuya sahne olan programa, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, ESTÜ Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Serdar KOCAEKŞİ, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Rektör ÖZCAN: ESTÜ nitelikli öğretmenler yetiştiriyor

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, Millet Mekteplerinin Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü başöğretmenliğe kabul ettiği 24 Kasım Günü’nün 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, ESTÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nün bilimsel gelişmelerin ışığında nitelikli öğretmenler yetiştirdiğine vurgu yaptı. Eğitim sisteminin kendisinden beklenilen görevleri yerine getirebilmesinin öğretmenlerin niteliklerine bağlı olduğunu belirten ÖZCAN, “Bu bağlamda, öğretmenlik mesleğini yerine getirecek olan öğretmenlerin, bilgi düzeylerinin güçlü; mesleki davranışları ve kişilik özellikleri ve öğretmenliği algılayış biçimlerinin de üst düzey olması gerekmektedir.” diye konuştu.

Öğretmen, toplumun sürekli önünde giden bir gönül insanıdır

Öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin maddi karşılığı olmayan mesleklerinin başında geldiğine vurgu yapan ÖZCAN, “Bu kutsal mesleğin sınırlarını belirlemenin bugün teknoloji çağında daha da önemli olduğu kanaatindeyim. Öğretmen; her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane değildir. Öğretmen; bilgi kaynaklarını yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran, yol gösteren, bilime ve geleceğe yol olan kişidir. Öğretmen; topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül insanıdır.” dedi.

Yeni nesli Cumhuriyetin özverili öğretmenleri yetiştirecek, yeni nesil onların eseri olacaktır

Öğretmenlerin, öğrenciler için hem model olduğunu hem de onları toplumsal yaşama hazırlayan kişiler olduğunu dile getiren ÖZCAN, “Öğretmenler, yalnızca öğrencilerle değil; onların velileri ve toplumdaki diğer kişilerle de etkileşim halinde olan kişilerdir. Çünkü toplumdaki bireyler, geleceğin güvencesi olan çocukların en iyi biçimde eğitim almasını ve topluma hizmet etmesini istemekte ve bu görevi de öğretmenlerden beklemektedir. Bilim tarihine baktığımızda insanlığa hizmet etmiş buluşları, gelişmeleri konuştuğumuz kadar; o buluş ve gelişmelere imza atanları yetiştiren öğretmenleri de konuşuyor ve anıyoruz. Bu nedenle ülkemizin geleceğini yazacak, nice bilim insanlarını ve mühendislerini yetiştiren öğretmenlerimiz ülkemizin geleceğinde her zaman söz sahibi olacaktır. ATATÜRK’ün dediği gibi yeni nesli, Cumhuriyetin özverili öğretmen ve eğitimcileri yetiştirecek, yeni nesil onların eseri olacaktır” diye konuştu.

KAYA: Ülkemizin gelişmesinde ve ileriye doğru yol almasında en büyük görev ve sorumluluk öğretmenlere düşüyor

Rektör Yardımcısı ve ESTÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur KAYA da yaptığı konuşmada öğretmenliğin sadece, bilgi aktarmak olmadığını hatırlatarak, “Öğretmenlik aynı zamanda öğrencilerimize yol göstermek, onlara ışık tutmak, sevgiyle, sabırla ve şefkatle onları yetiştirmek, çevrelerine ve topluma fayda sağlayacak güzel ahlaklı ve iyi birer insan olmalarına yardım etmektir.” dedi.

Yeni nesillerin yetişmesinde, toplumumuzun ve ülkemizin gelişmesinde ve ileriye doğru yol almasında en büyük görev ve sorumluluğun öğretmenlere düştüğünü belirten KAYA, “Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.” diye konuştu.

KOCAEKŞİ: Öğretmenler bir toplumun içinde en saygıdeğer kişilerdir.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Serdar KOCAEKŞİ ise yaptığı konuşmada dünyada hiçbir mesleğin öğretmenlik kadar manevi bir güç ve şerefe sahip olmadığını belirterek, “Mühendis bina yapar, ressam resim çizer, çiftçi ekin yetiştirir. Yani abideleştirilmek istenen şey burada maddedir. Ama bir öğretmen davranışın biyolojik yönü hakkında bilgiye sahiptir. Davranışın bilişsel ve duyuşsal temellerini bilir. Davranışın sosyal temelleri hakkında bilgi sahibidir. Kısaca insan ruhunu şekillendirir ve kişilik gelişimine katkı sağlar. Bu eseri şekillendirirken eserinde imzası olmayan tek sanatkâr öğretmendir. Toplumların yaşaması, maddi ve manevi gücüne bağlıdır. Bu gücü körpe dimağlara aşılayacak olanlar değerli öğretmenlerdir. Öğretmenlerin elinde yoğrulmamış bir hamur olan gençlik; şekil bulur. Öğretmenler bir toplumun içinde en saygıdeğer kişilerdir. Öğretmenlerin değeri ve saygınlığının arttırılması, toplumların geleceğinin teminatıdır.” dedi.

Program, açılış konuşmalarının ardından Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanları tarafından Öğretmenler Günü̈ şiir dinletisi ve ATATÜRK ve Öğretmenlik temalı slayt ve video gösterimi ile devam etti. Şiir dinletisi ve video gösteriminin ardından Öğrenci Korosunun “Teşekkürler Öğretmenim” ve “Benim Adım Öğretmen” adlı şarkı dinletisi ve Oratoryonun ardından sahnelenen halk oyunları gösterisi (Zeybek) ve müzik grubu dinletisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Müzik dinletisinin ardından sembolik yemin töreni yapıldı. Yemin töreninin ardından günün anlam ve önemi dolayısıyla Rektör Prof. Dr. ÖZCAN ve öğretim elemanları ile öğrenciler tarafından pasta kesildi.  

Program, hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.