ESTÜ'den Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü, Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Düzenlenen Programla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Düzenlenen Programla Kutlandı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, düzenlediği özel programla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. 24 Kasım 2022 Perşembe günü Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda yapılan törene Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Kerem Yıldırım ŞİMŞEK, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sayın Arif YÜCE ile Dr. Öğr. Üyesi Sayın Nalan AKSAKAL’ın yanı sıra Bölüm Başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“Öğretmen bir kandile benzer; kendini tüketerek başkalarına ışık verir”

Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Günay YILDIZER, öğretmenlik mesleğinin her şeyden önce bir yüksek ideal, gaye ve hizmet mesleği olduğunun altını çizerek söze başladı. “Öğretmen bir kandile benzer; kendini tüketerek başkalarına ışık verir” diyen Doç. Dr. YILDIZER, “Milli ve manevi değerlerimizi; vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini çocuklarımıza aşılamalıyız. Onlara güvenmeli ve ihtiyaç duyduklarında sığınabilecekleri birer liman olmalıyız. Her şeyden de ötesi; sevgiyle, merhametle, sabırla ve şefkatle çocuklarımızın kalbine dokunmalıyız” şeklinde konuştu.

“Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir”

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ŞİMŞEK ise “Bugün, tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, saygı ve sevgi ile anıldığı, öğretmen ve öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalığın oluştuğu önemli bir gündür” dedi. Öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli mesleklerinden birisi olduğunu da sözlerine ekleyen Dekan Prof. Dr. ŞİMŞEK, “Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. Öğretmen, yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğin ve idealin üstadı ve dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip olan insanıdır” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan, ölümsüz mesleklerinin başında gelir”

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, eğitimin toplumun sosyal, kültürel, ekonomik ve politik olarak gelişmesinin temel dinamiği ve itici gücünü oluşturan önemli bir işlev üstlendiğini belirterek söze başladı. Eğitim sisteminin kendisinden beklenilen işlevleri, istenilen biçimde gerçekleştirmesinin temelde sistemi işletecek olan öğretmenlerin niteliklerine bağlı olduğunu da ifade eden Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan, ölümsüz mesleklerinin başında gelir. Bu nedenle bu kutsal mesleğin sınırlarını belirlemenin bugün teknoloji çağında daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Öğretmen; her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane değildir. Öğretmen, bilgi kaynaklarını yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran, yol gösteren, bilime, geleceğe yol olan kişidir. Öğretmen, topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül insanıdır. Bu nedenle ülkemizin geleceğini yazacak, nice bilim insanlarını, mühendislerini yetiştiren öğretmenlerimiz ülkemizin geleceğinde her zaman söz sahibi olacaktır. Atatürk’ün dediği gibi, yeni nesli Cumhuriyetin özverili öğretmen ve eğitimcileri yetiştirecek, yeni nesil onların eseri olacaktır”

“Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır”

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Sayın İrem Dila SUKES, “Bizler, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde bu günlere geldik. Sizlerin gösterdiği bu erdemli yolda yürüyerek gelecek nesilleri en iyi şekilde yetiştireceğimize emin olabilirsiniz” diyerek konuşmasına başladı. Öğretmenlik mesleğinin sevgi ve özveri olmadan yapılabilecek bir meslek olmadığını da vurgulayan SUKES, “Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması, eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Öğrenci Korosu tarafından günün anlam ve önemini içeren bir video gösterimi yapıldı. Video gösteriminin ardından emekli olan ve Spor Bilimleri Fakültesinden ayrılan öğretim elemanlarına Dekan Prof. Dr. ŞİMŞEK tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Koro tarafından öğretmen marşı ve 24 Kasım Öğretmenler Günü temalı repertuvardan eserler seslendirilerek katılımcılara dinleti sunuldu. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Sayın Erdal KÜÇÜKKAYA önderliğinde öğretmen yemini edildikten sonra günün anlam ve önemine ithafen Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, Dekan Prof. Dr. ŞİMŞEK ve öğretim elemanları ile öğrenciler tarafından pasta kesildi.  

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.