ESTÜ Duyurular

Üniversitemizde URAYSİM Projesi Bilgi Paylaşımı Toplantısı Yapıldı

URAYSİM (Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi) Projesi bilgi paylaşımı toplantısı, 7 Nisan 2022 Perşembe günü yapıldı. Rektörlük Binası Senato Salonu’nda yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk, Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet Turan, Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Mete Koçkar’ın yanı sıra 2013 yılında proje kapsamında raylı sistemler alanında doktora eğitimini tamamlamak üzere yurtdışına gönderilen Üniversitemiz öğretim elemanları katıldı.

2013 yılında URAYSİM projesi kapsamında raylı sistemler alanında eğitim almak üzere Amerika, İngiltere ve ÇEK Cumhuriyeti’ne 20 kişilik bir ekip gönderildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, URAYSİM projesinde belirli bir noktaya gelindiğinin altını çizerek söze başladı. Projenin 6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik kapsamında üç Üniversitenin de içerisinde yer aldığı bir merkez yapılanmasına doğru ilerlediğini de vurgulan Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “Merkez yapılanmasının durumu yaz aylarına doğru netleşiyor olacak. Dolayısıyla proje kapsamında Amerika, İngiltere ve ÇEK Cumhuriyeti’nde eğitimlerini tamamlayarak dönen öğretim elemanlarımızı bir araya getirerek geçen süreler içerisindeki gelişmeleri aktarmak istedik. Bu doğrultuda Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Ömer Mete Koçkar, sizlerle mevcut durumu ve gelecek planlarımızı paylaşıyor olacak” dedi.

Ardından söz alan Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Mete Koçkar,  6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik kapsamında URAYSİM projesinin hız kazandığını belirterek söze başladı. Önümüzdeki günlerde ESTÜ’nün raylı sistemler alanında yurtdışında doktora eğitimini tamamlamış olan öğretim elemanlarıyla çalışmalar yapmaya başlayacaklarını da dile getiren Prof. Dr. Koçkar, “Bu doğrultuda sizleri bilgilendirmek için bu toplantıyı tertip ettik” diyerek URAYSİM projesinin şu anki durumu ve ESTÜ olarak gelecekte uygulamayı planladıkları faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet Turan, 6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’in kapsamından bahsetti.

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.