ESTÜ Duyurular

Üniversitemiz Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından “Education Engineering” Çalıştayı Düzenlendi

Üniversitemiz Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından Erasmus+ KA-107 Projeleri kapsamında “Education Engineering” çalıştayı düzenlendi. 30 Mart 2022 tarihinde düzenlenen çalıştaya Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Kaya, Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nezihe Ayas ile Bakü Devlet Üniversitesi, Kazan Ulusal Araştırma Teknoloji Üniversitesi ve Kaslik Holy Spirit Üniversitesi’nden öğretim üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, 13 yıldır akredite olan Mühendislik Fakültesi bölümlerimizin sürdürülebilir kalite güvence sistemine sahip olduğunu belirterek sözlerine başladı. Son yıllarda Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde kurdukları iç kalite güvence sistemini bütünleşik bir yapı haline getirdiklerini sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “Öğrenci odaklı, öğrenme çıktılarını temel alan eğitim anlayışımız çerçevesinde istihdam edilebilir mezunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimize kazandırmayı hedeflediğimiz mesleki yetkinlik ve beceriler kadar 21. Yüzyıl becerilerini ve yaşam becerilerini de önemsiyor ve öğrencilerimize kazandırmaya çalışıyoruz. Sektörle birlikte yürüttüğümüz akademi programları, yandal sertifika programları, proje bazlı staj programı ve öğrenci takımları projeleri, öğrencilerimizi mesleki hayata hazırlamak ve onlara yeterlilik kazandırmak için çok değerli. Bölümler, fakülteler ve üniversiteler düzeyinde sizlerle paylaşabileceğimiz iyi uygulamalarımız mevcut. Üniversitelerinizden iyi uygulama örneklerini ve tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için şahsım ve kurumumuz adına teşekkür ederim. Bu bağlamda deneyim paylaşımını önemsediğimizin altını çizmek ve en önem verdiğimiz konulardan birinin de iş birlikleri olduğunu belirtmek isterim. Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü olarak mühendislik eğitiminde kalite güvencesinin önemini bilen ve bunu içselleştiren bir mühendislik fakültesine sahip olduğumuzu da büyük bir mutluluk ve gururla paylaşmak isterim” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Kaya ise uluslararası iş birliklerinin fakülte için önemine değinerek diğer bölümlerde de artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Prof. Dr. Nihan Saye Çabuk, önceden KA-107, güncel haliyle KA-171 olarak anılan ve üçüncü ülkelerle yükseköğretimde öğrenci ve personel hareketliliğini destekleyen projelerin oluşturulması ve yürütülmesinde, bölümler bazında ilgi ve desteğin önemine değinirken Kimya Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nezihe Ayas, bölümün Erasmus+ KA-107 Projeleri kapsamında gerçekleştirdiği hareketlilikler ve işbirlikleri hakkında detaylı bilgi verdi. Bölüm Erasmus+ Koordinatörü Doç. Dr. Yeşim Güçbilmez ise proje yazımından çalıştaya uzanan süreci özetledi.

Çevrimiçi ve yüz yüze olmak üzere hibrit olarak gerçekleştirilen çalıştay kapsamında 11 adet sunum gerçekleştirildi.  Çalıştayın özet kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.