Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ilerlerken, güçlü bir ülke olma yolunda daha hızlı hareket etmemiz, kadın-erkek tüm bireylerin birlikte üretime katılmasıyla mümkündür. Toplum yapımızın temel direği olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir” sözlerini sonuna kadar hak eden kadınlarımızın; eğitimden sanata, bilimden teknolojiye hayatımızın her alanında ürettiği değerler ile geleceğimize ışık tutması, çağdaş bir toplum olmamızın en önemli göstergesidir. Ülkemizin ikinci yüzyılına ışık tutacak kadınlarımızın, kamusal ve toplumsal yaşama katılımının eğitimden geçtiğine olan inancımla; kadınlarımızın toplumsal yaşamda karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri getirilmesi noktasında önemli bir gün olduğunu düşündüğümüz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerini, Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi nedeniyle yitirdiğimiz canlarımız anısına iptal ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz olmak üzere yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız; eğiten, yetiştiren ve üreten, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Prof. Dr. Adnan ÖZCAN

REKTÖR