Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanları ile Buluştu

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ile 25 Kasım Cuma günü Havacılık ve Uzay Bilimleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Öznur USANMAZ ve öğretim elemanları katıldı.

ESTÜ Yeni Otomasyon Sistemine Geçiş Yaptı

Yeni otomasyon sisteminin Kasım ayı itibariyle aktive edildiğini ifade eden Prof. Dr. ÖZCAN, yeni otomasyon sisteminin hizmet vermeye başladığını söyledi. Birimlerin destek personeli ve kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma taleplerini karşılamaya çalıştıklarını belirten ÖZCAN, farklı birimlerde 45 kişiye yakın destek personeli ve kısmi zamanlı öğrenci görevlendirdiklerini dile getirdi.

Havalimanı Hizmetlerine Devam Ediyor

Prof. Dr. ÖZCAN, Hasan Polatkan Havalimanının kapatılacağı söylentilerinin doğru olmadığını belirterek, şu aşamada Brüksel’e haftada 2 uçuşun olduğunu, yaz aylarında ise bu uçuşların günde 5 uçuşa kadar çıktığını hatırlattı. Bunun yanında şu anda Umre seferlerinin devam ettiğini ve Hasan Polatkan Havalimanının Umre yolcularına da hizmet verdiğine vurgu yaptı.

Yoğun Hazırlık Programı Devam Ediyor

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, Yabancı Diller Meslek Yüksekokulunun çalışmaları hakkında da bilgi verdiği buluşmada “Eskişehir Teknik Üniversitesinin 10 programında zorunlu hazırlık ve havacılıkla ilgili 7 programında (5 lisans+2 önlisans-Ulaştırma MYO’da) zorunlu olmamasına karşın alan gereği zorunlu gibi yabancı dil eğitimi devam ediyor. Bu sayı, ESTÜ’nün toplam program sayısıyla kıyaslandığında oldukça fazla görünüyor.” dedi.

Toplantı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının sorularının, Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Onur KAYA ve Prof. Dr. Yunus ÖZDEMİR tarafından cevaplandırılması ile sona erdi.