Proje Takımları, TÜBİTAK Öğrenci Projeleri ve TEKNOFEST Yarışmaları Bilgilendirme ve Deneyim Paylaşımı Toplantıları Başarıyla Tamamlandı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Proje Takımları Koordinatörlüğü tarafından koordine edilen “TEKNOFEST Proje Takımları ve TÜBİTAK Lisans Öğrenci Projeleri Bilgilendirme Seminerleri” dizisi Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Porsuk Meslek Yüksekokulu’nda başarıyla gerçekleştirildi.

Seminer dizisi kapsamında düzenlenen toplantılar, ilgili fakülte dekanlarının, birim müdürlerinin ve Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü ve BAP Birimi Komisyon Başkanı Prof. Dr. Servet Turan'ın destekleriyle gerçekleştirildi. Toplantılarda Prof. Dr. Servet Turan, TÜBİTAK 2209 A-B ve 2242 projeleri hakkında bilgi vererek, öğrencileri bu projelere başvurmaları için teşvik etti. Prof. Dr. Hikmet Karakoç ise Proje Takımları Koordinatörlüğü faaliyetleri, ESTÜ proje takımlarının güncel durumu ve TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenecek olan yarışmalardan bahsetti.

Toplantılara katılan proje takımları, kendilerini tanıttı ve gelen dinleyicilere takımlarıyla ilgi bilgi verdi. Tüm toplantılarda soru - cevap etkinliği ile öğrencilerin soruları yanıtlandı. Prof. Dr. Karakoç, öğrencilerin proje takımı kurarak veya var olan proje takımlarına entegre olarak kendilerini geliştirmelerini sağlamalarını hedeflediklerini vurguladı.