Öğrencilerimizin Dikkatine: Madde Bağımlılığı Hakkında Bilgilendirme Duyurusu

Değerli Öğrencilerimiz,

2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun 26 Ocak 2021 tarihli toplantısında alınan kararlar arasında "Bağımlılık ile Mücadele Seferberliğinin başlatılması ve bu kapsamda uyuşturucu, sigara ve nargile, alkol ve dijital bağımlılıkla mücadelenin takvimlendirilerek kampanyaya dönüştürülmesi" yer almaktadır.

Söz konusu karar kapsamında Başkanlığımız tarafından 2022 yılı Mart ayında "alkol", Nisan ayında "tütün", Mayıs ayında "davranışsal bağımlılık" ve Haziran ayında "uyuşturucu" ile mücadele konusunda öğrencilere e-posta olarak hazırlanmış görsel materyaller iletilmesi, öğrencilerin konu ile ilgili farkındalıklarının artırılması hususu 02.03.2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun görülmüştür.