İleri Prototip İstasyonu İçin Teknik Destek (APS) Projesi İleri Prototip İstasyonu Bilgilendirme Günü Ankara'da Büyük İlgi Gördü

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı ile Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından yürütülen "İleri Prototip İstasyonu için Teknik Destek (APS) Projesi," 27 Eylül 2023 Çarşamba günü Ankara Alegria Business Hotel'de düzenlenen İleri Prototip İstasyonu Bilgilendirme Gününde tanıtıldı. Etkinliğe, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri, akademisyenler, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) ve Start-Up’lar dâhil olmak üzere 120'ye yakın katılımcı yoğun ilgi gösterdi.

Proje Operasyon Koordinasyon Birimi Direktörü Prof. Dr. Sayın Hikmet KARAKOÇ, söz aldığı açılış konuşmasında projenin stratejik önemini vurgulayarak projenin teknik yönlerini ve Eskişehir Teknik Üniversitesinin projeye sağladığı katkıları katılımcılarla paylaştı. Teknopark Genel Müdürü Sayın Derya ÇAĞLAR ise Organize Sanayi Bölgelerinin teknolojik gelişime olan katkılarına dikkat çekerken, İleri Prototip İstasyonunun işletmelere sağlayacağı fırsatların altını çizerek, iş birliği ve inovasyonun önemini vurguladı. Son olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Proje Yönetimi Dairesi Başkanı Sayın Ahmet Alperen SAĞKAYA, projenin ulusal düzeydeki stratejik önemine değinerek, Bakanlık tarafından sağlanan finansal desteklere değindi. İleri Prototip İstasyonunun Türkiye’nin teknolojik altyapısına yapacağı katkıları paylaşarak, katılımcılara projeye duyduğu güven hakkında aktarımda bulundu.

Daha önce diğer illerde büyük ilgi gören İleri Prototip İstasyonu Bilgilendirme Günlerinin Ankara ayağında projenin detayları ve işletmelere sunacağı hizmetler, interaktif sunumlarla katılımcılara aktarıldı. İleri Prototip İstasyonu Bilgilendirme Günleri etkinliği, projenin hizmetlerinden yararlanmak isteyen firmalarla gerçekleştirilen bire bir görüşmelerle sona erdi.

"İleri Prototip İstasyonu için Teknik Destek (APS) Projesi" Nedir?

"İleri Prototip İstasyonu için Teknik Destek (APS) Projesi" Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT), Sanal Gerçeklik-Artırılmış Gerçeklik (VR/AR), Üretim (Manufacturing) ve İleri Malzemeler (Advanced Materials) sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelere odaklanıyor. Proje kapsamında, işletmelere prototipleme, tasarım, eğitim danışmanlık ve mentorluk hizmetleri sunarak, KOBİ’lerin prototiplerini ticarileştirmelerini, uluslararası piyasalara açılmalarını ve ulusal/uluslararası yatırımcılarla buluşmalarını amaçlıyor. Ayrıca, "İleri Prototip İstasyonu" adı altında işletmeye açılan bir teknoloji merkezi ile girişimcilere, start-up’lara ve KOBİ’lere teknik alt yapı desteği; tasarım, geliştirme, prototipleme, eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmetleri sunuluyor.