“Havacı Kızlar Girişimciliğe Adım Atıyor” Projesi Başarıyla Tamamlandı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sayın Ferhan Kuyucak Şengür yürütücülüğünde TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında “Havacı Kızlar Girişimciliğe Adım Atıyor” isimli proje, başarılı bir şekilde tamamlandı. 10 Ekim 2022 tarihinde Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde başlayan proje, 13 Ekim 2022 Cuma günü düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

Törene Vali Yardımcısı Sayın Salih Altun, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan Özcan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Barış Hancı, Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sayın Dilek Çamursoy, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi, ESTÜ Bilimde ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Sayın Ferhan Şengür ve Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhami Can’ın yanı sıra projede yer alan öğrenciler katıldı.

“Türkiye’de desteklenen az sayıda proje arasında yer alıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz”

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Ferhan Şengür, proje yazım ve uygulama aşamasında emeği geçen ekip üyelerine teşekkür ettiği açılış konuşmasında,“İçerisinde hem kadın hem girişimcilik hem de havacılık olan bir proje yazmak istedik. Bu girişimimiz sonucunda Türkiye’de desteklenen az sayıda proje arasında yer alıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Girişimcilik bir sosyal ağ olayı. Bu nedenle projede yer alan kızlarımız böyle sosyal bir ortamda sertifikalarını alsın istedik” dedi.

“Bu tür girişimleri her zaman destekleyeceğiz”

Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak kız çocuklarının da içerisinde bulunduğu böyle önemli bir projede yer alıyor olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Bu tür girişimleri her zaman destekleyeceklerini de sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Özcan, “Bu tür çalışmaların diğer başarılı projelerin öncüsü olmasını diliyor, projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Eskişehir Teknik Üniversitesi Eskişehir’in Göz Bebeği”

Vali Yardımcısı Salih Altun, projede yer alan herkesin gözlerindeki heyecan ve motivasyona tanık olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı sözlerine, “Eskişehir Teknik Üniversitesi çok kısa sürede Türkiye’de üne kavuşmuş bir üniversite, Sayın Rektör hocamıza da yeni görev süresinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, aldığı bayrağı daha da yükseğe taşıyacağına inanıyorum. Eskişehir Valiliği olarak, bizler bu tür projelerin destekçisiyiz. Her projeyle gurur duyuyoruz. Gençlerin yanındayız” diyerek devam etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü olarak üniversiteler ile iş birliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Sertifika töreni, proje yürütme ekibi ve katılımcılara sertifikalarının takdimi, duygu ve düşüncelerin paylaşımı ile son buldu.