Geleceğin Hava Trafik Kontrolörleri ESTÜ'lü Olmak İçin Ter Döktü

ESTÜ Hava Trafik Kontrolü Bölümü Özel Yetenek Sınavının 1. aşaması 15 Ağustos Salı günü gerçekleştirildi. 8-10 Ağustos 2023 tarihleri arasında internet üzerinden yapılan başvurular sonucunda sınava girmeye hak kazanan 100 adayın ter döktüğü sınav, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde yapıldı. Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR sınavın yapıldığı alanı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

İlk Otuza Giren Adaylar İkinci Aşamaya Katılacak

Sayısal işlem bilgisi, analitik düşünme, problem çözme, hızlı ve doğru karar verme, üç boyutlu düşünme, planlama ve görsel hafıza becerilerini ölçmeye yönelik bilgisayar tabanlı olarak sınava alınan adaylardan ilk 30’a girecek olanlar, 16 Ağustos Çarşamba günü Hava Trafik Kontrolü Bölümü Radar Simülatöründe yapılacak olan 2. aşama sınavına girmeye hak kazanacak.

Nihai sonuçlar 17 Ağustos’ta ESTÜ web sitesinde ilan edilecek

Çarşamba günü yapılacak İkinci aşama sınavında adayların simülasyon ortamında hazırlanan bir problemi önceden belirlenmiş bir süre içinde çözmeleri bekleniyor. Bu sınavın sonucunda adayların Yükseköğretim Kurumu Sınav Kılavuzunda yer alan esaslar çerçevesinde yerleştirme puanları hesaplanacak ve 17 Ağustos 2023 tarihinde kayıt yaptırmaya hak kazanan 15 asil aday ile 15 yedek aday üniversitemiz web sitesinden ilan edilecek.