Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 84. Yılında ESTÜ’de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde ESTÜ’de anıldı.

2 Eylül Kampüsü Atatürk Anıtı’na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Onur Kaya’nın çelenk sunumu ile başlayan tören, saat 09.05’de siren sesiyle birlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Anma törenine; Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Yeliz Mert Kantar, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Sayın Öznur Usanmaz, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Osman Tutal, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sayın Kerem Yıldırım Şimşek, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Sayın Sevil Şentürk, Genel Sekreter Sayın Cengiz Kaçal, Porsuk Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sayın Süleyman Kaytakoğlu, Bölüm Başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları Öğr. Gör. Melek Bilimli, Öğr. Gör. Sabriye Tosun Şentürk yönetiminde ESTÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Fatih Sultan Mehmet Özmalkoç, Fatih Güngör, İsmail Kutay Mugul, Sena Akkuş, Metehan Acar, Erdem Akkaş, İbrahim Canpunar, Ege Kaan Aktaş, Altay Başoğlu, Dilan Çelik, Merve Göneş, Elif Gül Çarkçı, Pınar Akdemir, İrem Dila Sukes, Yunus Emre Çevik, Sıla Gökman, Barış Yüksel, Nadide Ebrar Özalp, Berkcan Kaya, Kürşat Günaydın, Dilara İğdeli, İhsan Eren Karaca, Mert Şahin, Ferit Şengül, Ferit Sert, Seyit Çakmak, Arzu Nur Tüfekçi, Melisa Altıncı, Ece Coşar, Büşra Özel, Derya Ceren Çağlıyan, Yaşar Türkkan, Gülay Baytüz, Ansay Hızal’ın yer aldığı topluluk, Mustafa Kemal Atatürk anısına marş ve şiir dinletisi sundu.

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde anma programları gün boyu devam etti. Radyo ESTÜ’de gün içerisinde düzenlenen radyo programları ile Mustafa Kemal Atatürk anılırken, ESTÜ Müzik Grubu tarafından ise saat 18.00’de Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Öğr. Gör. İlayda Bayram yönetiminde, “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar ve Türküler” konseri verildi. Anma konseri, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan Özcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Onur Kaya, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.