ESTÜ Duyurular

Finlandiya Büyükelçiliği İkinci Kâtibi Janne Leskien, Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN’a Ziyarette Bulundu

Finlandiya Büyükelçiliği İkinci Kâtibi Sayın Janne LESKİEN, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN’ı ziyaret etti. 21 Haziran 2023 Çarşamba günü Rektörlük Makamında gerçekleşen görüşmede ESTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Prof. Dr. Sayın Saye Nihan ÇABUK ile Finlandiya Büyükelçiliği Enformasyon ve Medya Görevlisi Ebru ÇELİKTEN de hazır bulundu.

Ziyarette, Finlandiya ve Türkiye arasında yükseköğretim ve iş imkânları alanlarındaki olası iş birlikleri üzerine istişarede bulunulurken, Finlandiya Büyükelçiliği İkinci Kâtibi Sayın Janne LESKİEN, Türkiye ve Finlandiya arasında çok uzun süredir iyi ilişkiler olduğu, İskandinav ülkeleri arasında kültürel benzerlik ve yakınlıklar açısından Türkiye'ye en yakın ülkenin Finlandiya olduğu, bu karşılıklı girişim ve yatırımların artırılması için iş birliklerinin kuvvetlendirilmesini arzu ettiklerini belirtti. Bu sürecin en önemli bileşenlerden birinin üniversiteler ve eğitim camiasıyla olan ilişki ve iş birliklerinin de geliştirilmesi olduğunu da vurgulayan Finlandiya Büyükelçiliği İkinci Kâtibi LESKİEN, Finlandiya'da Türkiye'deki gibi yetişmiş nitelikli insan gücüne, özellikle mühendislik gibi alanlarda son derece ihtiyaç olduğunu, ESTÜ ile Finlandiya üniversiteleri arasında ikili iş birlikleri, anlaşmalar, projeler geliştirmeyi çok arzu ettiklerini, süreçleri kolaylaştırmak için desteğe hazır olduklarını ve Eskişehir'in çok güzel bir öğrenci kenti olduğunun da altını çizerek öğrencilerin kariyerlerini geliştirmeleri için Finlandiya'da eğitim ve kariyer konusunda çeşitli etkinliklere, tanıtım faaliyetlerine veya fuarlara katılım konusunda istekli olduklarına da dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, Eskişehir Teknik Üniversitesi kuruluş süreci, eğitim-öğretim politikaları ve gelişmiş  altyapı olanakları hakkında bilgi vererek, Finlandiya üniversiteleriyle ikili iş birliği ve projelere her zaman açık olduklarını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Sayın ÖZCAN ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Finlandiya Büyükelçiliği İkinci Kâtibi Sayın Janne LESKİEN’e teşekkürlerini iletti.