ESTÜ’den Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Farkındalık Semineri

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında ESTÜ Bilim ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Birimi, ESTÜ İnsan Kaynakları Gelişimi Destek Birimi ve Personel Daire Başkanlığının ortaklaşa hazırladığı seminerlerin ilki olan “Farkında Ol! Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri I” 29 Kasım Salı günü ESTÜ Mühendislik Fakültesi Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Seminere, ESTÜ Bilim ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Sayın Ferhan ŞENGÜR, İnsan Kaynakları Gelişimi Destek Birimi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Sayın Betül GÜMÜŞ, ESTÜ mensupları ve öğrenciler katıldı. Seminerde Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinden Psikolog Sayın Tuğba SARGIN ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinden Polis Memurları Sayın Sibel KÖK ve Sayın Murat AYDOĞAN konuşmacı olarak yer aldı.

GÜMÜŞ: “ESTÜ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalışmalarına Destek Veriyor”

Seminerin açılışında konuşan İnsan Kaynakları Gelişimi Destek Birimi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Betül GÜMÜŞ, ESTÜ İnsan Kaynakları Gelişimi Destek Biriminin 2021 yılının Haziran ayından beri yoğun bir şekilde eğitim ve motivasyon çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı,  Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokolle “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı”, “2022 yılında kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri” verilmesi hedefi doğrultusunda  hazırlanan ve “Kadına yönelik şiddetle mücadelede etkili, sürekli ve önleyici nitelikte çalışmaların yapılmasında ve bilgilerin paylaşılmasında toplumun tüm kesimlerinin yer aldığı çalışmalara katkı sunmasını hedeflediğimiz  “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Seminerlerinin” etkili ve verimli olmasını diliyorum” dedi.

ŞENGÜR: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eskişehir İl Eylem Planı ESTÜ’nün katkılarıyla hazırlandı

ESTÜ Bilim ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Ferhan ŞENGÜR ise 2022 ile 2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eskişehir İl Eylem Planının Eskişehir Valiliği himayesinde ESTÜ’nün katkıları ile hazırlandığını ve yürürlüğü konulduğunu belirterek, “Bilim ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Birimi koordinasyonunda paydaşlarımızla iş birliği içinde yürüttüğümüz çalışmalarımız neticesinde 2022 Ağustos ayında Senatomuz tarafından Eskişehir Teknik Üniversitesi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Planı (ESTÜ KEFE) kabul edilmiş ve uygulamaya girmiştir.” dedi.

ESTÜ KEFE kapsamında ESTÜ’de çok sayıda birimin iş birliği ile faaliyetler hazırlandığını hatırlatan ŞENGÜR, “Farkında Ol” sloganıyla hazırlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Seminerinin de hem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eskişehir İl Eylem Planı hem de ESTÜ KEFE Planının bir parçası olduğunun altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Psikolog Tuğba SARGIN, şiddet türleri eğiitmini katılımcılar ile paylaştı.

Polis Memurları Sibel KÖK ile Murat AYDOĞAN ise kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet ve taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Seminer soru cevap bölümü ile  sona erdi.