ESTÜ ve ARÇELİK Arasında İkili İş Birliği Toplantısı

Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Arçelik A.Ş. arasında ESTÜ öğrencilerine yeni ve değerli fırsatlar sunma hedefiyle 24/01/2024 tarihinde bir iş birliği toplantısı gerçekleştirildi. Eskişehir Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantının ana odağı İşletmede Mesleki Eğitim (İME) kapsamında iş birliği oldu. Ayrıca Proje Temelli Staj (PTS), Akademi Programları ve personel eğitimleri gibi konularının yanı sıra var olan iş birliği alanlarını daha da genişletme ve daha etkili hale getirme kapsamında görüşmeler sağlandı.

Toplantıya Eskişehir Teknik Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Yunus Özdemir, Porsuk Meslek Yüksekokulu Yönetimi ve Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi Yönetimi katıldı. Arçelik Buzdolabı İşletmesi adına ise İnsan Kaynakları Direktörü Sayın Ersun Şahin ve İnsan Kaynakları yöneticileri toplantıya katılım gösterdi.

Planlanan iş birliği çerçevesinde, öğrencilere muhtemel istihdam fırsatının yanında endüstri deneyimi kazanma profesyonel gelişim programlarına katılma ve şirket içindeki işleyişe dair bilgi edinme fırsatları sağlanmış olacaktır.

Toplantı sonunda, bu iş birliğinin uzun vadede sadece öğrencilere değil aynı zamanda Üniversite öğretim üyelerine ve şirket çalışanlarına da fayda sağlayacak bir platform yaratma hedefini taşımakta olduğu vurgulandı.