ESTÜ Öğrencisi Tayfun KOÇAK’tan Teknolojik Girişim Başarısı

Üniversitemiz öğrencilerinden Sayın Tayfun KOÇAK, Girişimci İş Adamları Vakfı tarafından Konya’da düzenlenen 10'uncu GİV Girişimcilik Yarışmasında ikinci oldu.

Yüksek lisans ve doktora eğitimini ESTÜ’de lityum iyon piller üzerine yapan ve Eskişehir Arinkom Kuluçka Merkezinde 2021 yılında TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destekleme Programı ile kurduğu Tayko Pil Üretim AŞ ile lityum iyon piller üreten KOÇAK, Girişimci İş Adamları Vakfının Konya’da düzenlediği ve 400 projenin yer aldığı 10'uncu GİV Girişimcilik Yarışmasında elde ettiği derece ile 250 bin TL ödül almaya hak kazandı.

Seri üretim için prototip çalışmalarını sürdüren KOÇAK, yarışma sonrası yaptığı açıklamada ESTÜ’ye ve kendisini yetiştiren öğretim üyelerine teşekkür etti.

Lityum iyon pil üretimini Eskişehir’de gerçekleştirmek istiyor

Girişimcilik faaliyetleri ile 2019’da Çin’de düzenlenen girişimcilik yarışmasında üçüncülük, 2022 yılında Anadolu Üniversiteler Birliği Yarışması ile Otomotiv İhracatçıları Birliği yarışmasında birincilik ve Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması olan İTÜ Bing Bang Finalinde ikincilik elde eden KOÇAK, bundan sonraki süreçte seri üretime geçip, Eskişehir’de katma değeri yüksek lityum iyon pil üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyor.