ESTÜ Öğrencilerine “TUSAŞ LIFT UP” Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Programından Birincilik Ödülü

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından, 42 üniversiteden 500'ün üzerinde öğrencinin 170 proje ile desteklendiği “LIFT UP” Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Programında, üniversitemiz Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Sayın Aleyna KIRMIZI, Sayın Mehmet Emin AYDIN ve Sayın Abdullah YAKŞI "Kritik Teknoloji Haberlerini Tarayan Yapay Zeka Algoritması ile Uygulama Geliştirilmesi" başlıklı projeleri ile Endüstri Mühendisliği alanında birincilik ödülüne layık görüldü.

Akademik danışmanlığını Doç. Dr. Sayın Emre ÇİMEN, sanayi danışmanlıklarını ise Sayın Kaan BODUR ve Sayın Merve DURUKAN KAYA’nın yaptığı proje, kritik teknolojilerin doğal dil işleme (NLP) yöntemleri ve yapay zeka desteğiyle tahminlenmesi ve teknolojinin çıkış noktasında yakalanması ile ülkemize kazandırılmasını amaçlamakta.

Yürütülen proje sürecinde Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz, 2209-B projeleri kapsamında TÜBİTAK desteği alırken, TEKNOFEST kapsamında 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması "Bilgi ve İletişim Teknolojileri" alanında da Türkiye Finalisti oldu. Projelerinden bir uluslararası bildiri de yayınlayan öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik ediyoruz.