ESTÜ Duyurular

ESTÜ Öğrenci Dekanlığı’ndan Ford Otosan Yazılım Ofisi’ne Ziyaret

Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı ekibi tarafından 20 Haziran 2022 Pazartesi günü İki Eylül Kampüsü’nde yer alan Ford Otosan Yazılım Ofisi’ne ziyaret düzenlendi. Ziyaret kapsamında Öğrenci Dekanlığı yetkilileri, ziyaret kapsamında Ford Otosan yetkilileri ve yazılım ofisinde istihdam edilen ESTÜ öğrencileriyle fikir alış verişinde ve durum değerlendirmesinde bulundu.

Öğrenci Dekanlığı Kariyer Gelişim Birimince 2019 yılından bu yana yürütülen ESTÜ-Ford Otosan Akademi çerçevesinde kurulan ikili ilişkilerle ortaya çıkartılıp geliştirilen fikir çerçevesinde 2021 sonlarında İki Eylül Kampüsü’nde açılan ofis, yetenekli ESTÜ öğrencilerini Ford Otosan yetkilileriyle buluşturdu. ESTÜ öğrencilerine istihdam ve gelişme imkânı sağlamayı, sektöre de bu değerleri fark edip geliştirme ve öğrencileri bünyelerine alma fırsatı sunmayı hedefleyen proje çerçevesinde öğrencilerin, henüz öğrencilikleri sonlanmadan alışık oldukları kampüs ortamında sektöre adapte olması ve kolay erişilebilirliğin sağlanması hedefleri ile kampüs içinde kurulan ofiste bu gün itibariyle 9 ESTÜ öğrencisi istihdam ediliyor.

Ford Otosan yetkilileri, Ersoy Alanyalı, Merve Deniz ve Ahmet İcat, ofisin çalışmaları ve hedefleri hakkında hali hazırdaki durumu özetlerken ESTÜ öğrencilerinin Ford Otosan’a sundukları katkıya vurgu yaptı.  Öğrencilerin sınav ve ders zamanları dışında istihdam edildikleri ofiste kısmi zamanlı istihdamdan tam zamanlı istihdama geçiş için köprü oluşturması planlanan proje kapsamında tam zamanlı istihdamlara da başladıklarını belirten yetkililer, ofis çalışanlarından,  ESTÜ öğrencisi Sümeyye Barut’u Ford Otosan kuruşları bünyesine kattıklarını belirtti. Öğrenci Dekanı Yardımcısı Dr. S. Funda Görkem de Öğrenci Dekanlığı hedefleri ile birebir örtüşen böylesi çıktıların bu kadar kısa sürede elde edilmiş olmasının mutluluğunu yaşadıklarını,  bunu gelecek olan istihdamların ve verimli paydaşlıkların habercisi olarak gördüklerini belirtti. Öğrenci Dekanlığı’ndan Dr. Çağla Gül Güldiken, Dr. Ümran Ünder ve Öğr. Gör. Nazan Gül’ün de katılım sağladığı görüşme, yapılabilecek ortak çalışmalara yönelik yeni önerilerin dile getirilmesi ile sonlandırıldı.