ESTÜ Koordinatörlüğünde Yürütülen “Sürdürülebilir Kırsal Turizm için Anti-Kırılgan Genç Girişimciler " Projesinin Öğrenme, Öğretme, Eğitim Etkinlikleri Başarıyla Tamamlandı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Koordinatörlüğünde yürütülen "Sürdürülebilir Kırsal Turizm için Anti-Kırılgan Genç Girişimciler (Antifragile Young Entrepreneurs for Sustainable Rural Tourism)" başlıklı projenin Öğrenme, Öğretme, Eğitim Etkinlikleri (LTT: Learning, Teaching, Training Activities)  başarıyla tamamlandı

Türkiye’den, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Coğrafya Eğitimi Derneği, İtalya’dan Comune di Ponte di Piave ve İspanya’dan Indepcie işbirliğiyle yürütülen projenin LTT eğitimleri İtalya’nın Treviso şehrinde 20-24 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Ponte di Piave Belediyesinin koordinatörlüğünü üstlendiği etkinlik; Türkiye’den altı, İtalya’dan üç ve İspanya’dan iki öğrencinin katılımıyla, alanlarında uzman kişiler tarafından non-formal eğitim yöntemleri kullanılarak yürütüldü.

Dört gün süren eğitim boyunca; "Sürdürülebilirlik, Kırsal Turizm Girişimciliği, Yönetim, Finans ve Muhasebe, Pazarlama ve Dijitalleşme, İletişim ve Ağ Oluşturma, Anti-Kırılganlık, Yaratıcı Ürün Geliştirme" konuları ele alındı. Projenin kapanış bölümünde eğitimin değerlendirmesi ve fikir paylaşımı yapılarak eğitime katılan gençlerden geri bildirimler alındı. İtalya Treviso’da bir araya gelerek proje önerilerini ortak bir amaçla değerlendirerek fikir paylaşımında bulunan gençlerden başarılı girişimcilik modelleri geliştirmeleri bekleniyor.