ESTÜ Deprem Bölgesinde

Ülkemizi yasa boğan ve merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illeri de etkileyen yıkıcı depremin duyulmasından hemen sonra aynı gün içinde Eskişehir Teknik Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi personeli ve tam donanımlı itfaiye aracı deprem bölgesine gönderilmiş ve Ekip,  Elbistan’a ulaşır ulaşmaz hayat kurtarmaya başlamıştır.

Aynı gün depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için Eskişehir Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda yardım kampanyası başlatılmıştır. Rektör Prof.Dr. Sayın Adnan ÖZCAN’ın koordinasyonunda Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeler ve gönüllülerden oluşan 36 kişi, depremin ikinci gününde otobüsle deprem bölgesine hareket ederek Elbistan’a ulaşmıştır. Diğer kalan malzemeler de Üniversitemiz aracıyla Valilik SYDV’na gönderilmiştir. Sahada; kurtarma, yangın söndürme, çadır kurma, erzak ve giysi yardımı, vb. konularda destek veren personelimiz, şu ana kadar enkaz altından 3 kişiyi sağ olarak kurtarmıştır.

Bundan sonraki günlerde de toplanmasına devam edilecek olan yardım malzemelerinin Eskişehir Valiliği SYDV aracılığıyla depremden etkilenen bölgelere ulaştırılması planlanmaktadır.

Depremin ilk gününden itibaren Valilik, AFAD ve Eskişehir Askeri Havalimanı yetkilileri ile işbirliği içinde olduğumuz; birlik, beraberlik ve dayanışmanın öneminin en fazla hissedildiği bu zor günlerde, yürütülen yardım çalışmalarına katkıda bulunan ve bulunmakta olan herkese yürekten teşekkür ederiz.