ESTÜ, 55. TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Bursa Bölgesi Yarışma Sergisi ve Ödül Törenine Ev Sahipliği Yaptı

ESTÜ, 55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması Sergisi ve Ödül Törenine ev sahipliği yaptı.  4 Mart Pazartesi günü ESTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Fuaye alanında başlayan yarışmada 3 gün boyunca 100’ün üzerinde proje sergilendi ve lise öğrencileri tarafından proje sunumları gerçekleştirildi. ESTÜ Spor Salonunda 7 Mart Perşembe günü gerçekleştirilen ödül törenine ise Eskişehir Vali Yardımcısı Sayın Salih ALTUN, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan MANDAL, TÜBİTAK 2204 Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sayın Aytaç YILDIZ, ESTÜ Genel Sekreteri Sayın Cengiz KAÇAL, öğretim üyeleri, yarışmaya başvuran proje ekipleri ve öğrenciler katıldı.

ÖZCAN: “Bursa bölgesinde 7 ilden 101 proje yarıştı”

TÜBİTAK’ın 12 ilde eşzamanlı olarak düzenlediği ve Bursa bölgesindeki öğrencilerden dereceye girenlerin açıklandığı törende konuşan Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, 55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Biyoloji̇, Teknolojik Tasarım, Sosyoloji̇, Matematik, Fizik, Türk Dı̇lı̇ ve Edebiyatı, Değerler Eğı̇timi, Coğrafya, Tarih, Kimya, Psı̇kolojı̇ ve Yazılım alanında 23 binin üzerinde başvuru olduğunu belirterek, “TÜBİTAK öncülüğünde gerçekleştirilen 55.TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl 23 bin 66 proje başvurusu yapıldı. Proje başvuruları görevli jüri üyelerince değerlendirildi ve yapılan ön değerlendirme sonucunda toplam bin 219 proje, bölge yarışmalarına katılmaya hak kazandı. Bursa bölge finalinde ise Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Yalova, Balıkesir, Kütahya ve Bilecik’te hazırlanan bin 308 proje yarışmaya başvurdu. Yapılan ön değerlendirme sonucunda 100 proje Bursa bölgesinde dereceye girebilmek için yarıştı” dedi.

Vali Yardımcısı ALTUN: “Sizlerin çok daha fazla çalışmasına ihtiyacımız var”

Törende konuşan Eskişehir Vali Yardımcısı Salih ALTUN, geleceğin bilim insanları olan proje sahibi öğrencilere seslenerek, “Sizlerden çok umutluyuz. Devlet olarak, artık savunmanın, güvenliğin dijital ortama geçtiği, dünya ülkelerinin dijital ordular kurduğu, siber ordular kurduğu, artık konvansiyonel yöntemlerle ayakta kalmanın, ilerlemenin mümkün olmadığı bir dönemde sizlerin çok daha fazla çalışmasına ihtiyacımız var. Yepyeni bir şeyler bulmanıza ve o şeyi bulduğunuzda hem gayri safi milli hasıla olarak, hem sanayi üretimi olarak bir anda dünyada lider duruma geçebileceğimizi bilmenizi istiyorum. Bu doğrultuda çalışmanıza ihtiyacımız var. Bugün bizim savunma sanayisinde göstermiş olduğumuz başarılara baktığımızda bunları daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Ben bu heyecanı hissediyorum. Devletimizin en üst düzeyde desteğini görüyorum" dedi.

MANDAL: Ülke Finali Mayıs Ayında Ankara’da Yapılacak

TÜBİTAK Başkanı Hasan MANDAL ise 55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül töreninin 12 bölgede yaşandığını belirterek, “Şu an 12 bölgede de heyecan yaşanıyor. Bu heyecanı bizlere yaşatan öğrencilerimize ve onları cesaretlendiren öğretmenlerimize ve ailelerine yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

MANDAL, yarışmaya başvuran 23 bin projede 16 bini erkek, 21 bini kız olmak üzere toplam 37 bin öğrencinin yer aldığını belirterek, yarışmanın düzenlendiği 12 bölgede dereceye girenlerin mayıs ayında Ankara’da düzenlenmesi planlanan ülke finaline katılacağını dile getirdi.

Tören, ülke finaline katılacak projelerin açıklanması ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.