Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Le Quy Don Teknik Üniversitesi İşbirliğiyle “ISATECH Sempozyumu” Düzenlendi

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Vietnam'ın önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Le Quy Don Teknik Üniversitesi ve Uluslararası Sürdürülebilir Havacılık ve Enerji Araştırmaları Derneği (SARES) işbirliğiyle düzenlenen ISATECH Sempozyumu havacılık alanında uluslararası arenada büyük bir başarıya imza attı.

Havacılık bilimi ve teknolojisi alanındaki önemli araştırmaları bir araya getirmeyi amaçlayan “Uluslararası Uçak Teknolojisi, MRO ve Operasyonları Sempozyumu (International Symposium on Aircraft Technology, MRO & Operations - ISATECH)”, Üniversitemiz Öğretim Üyesi ve Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr.  Sayın T. Hikmet KARAKOÇ’un kurucu başkanlığında 24-26 Ağustos 2023 tarihleri arasında online/hibrit olarak gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış oturumunda konuşan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, ESTÜ öğrenci takımlarının ulusal ve uluslararası düzeyde elde ettiği başarıların yanında ESTÜ'nün havacılık alanındaki önemini ve katkılarını vurguladı.

Havacılık sektöründeki gelişmeler ışığında tasarlanan sempozyumda; uçak tasarımı, uçak tahrik sistemleri, uçak operasyonları ve kontrolü, son teknoloji üretim yöntemleri, MRO (Bakım, Onarım ve Revizyon), hava taşımacılığı operasyonları gibi geniş bir yelpazede güncel konular ele alınırken, yapay zekanın havacılıkta kullanımı, temiz enerji ve emisyon azaltımı ve havacılık mevzuatı gibi konular da tartışıldı.

Uluslararası katılımın ve disiplinler arası işbirliğinin öne çıktığı ISATECH Sempozyumu, havacılık alanında önemli bir bilgi paylaşım platformu oluşturarak uluslararası bilim insanlarını, mühendisleri, araştırmacıları ve öğrencileri bir araya getirmesinin yanında, iki üniversitenin akademik işbirliği planları ve iki ülke arasındaki işbirliklerini yansıtan bir adım olarak değerlendirildi.