ESTÜ Duyurular

Eskişehir Teknik Üniversitesi Heyeti, Avrupa Birliği Tarafından Desteklenen APS Projesi Kapsamında Teknoloji Fuarları, Üniversiteler ve Teknoloji Merkezlerine Ziyaret Düzenledi

Eskişehir Teknik Üniversitesinin faydalanıcısı olduğu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Advanced Prototype Station (APS) başlıklı IPA Projesi kapsamında Almanya ve Avusturya'da 8-16 Kasım tarihleri arasında bir dizi ziyaretlerde bulunan Eskişehir Teknik Üniversitesi Heyeti, Almanya Frankfurt’ta Formnext, Münih’te Productronica ve Nürnberg’de Smart Production Solutions fuarları ile Stuttgart’ta yer alan Fraunhofer Institute for Industrial Engineering (Fraunhofer IAO) Merkezini ve Avusturya Viyana’da bulunan Wiener Neustadt University of Applied Sciences ve FOTEC Teknoloji Merkezini ziyaret etti.

Almanya Stutgart’taki Fraunhofer Enstitüsü ziyaretinde Fraunhofer IAO Advanced Systems Engineering Takım Lideri Mehmet Kürümlüoğlu ile görüşen ve enstitü laboratuvarlarını ziyaret eden heyette ESTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, ESTÜ Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Onur KAYA, APS Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Sayın Tahir Hikmet KARAKOÇ, APS Projesi Teknik Destek Danışmanı Sayın Özcan KAHRAMANGİL ve APS Proje Ekibi de hazır bulundu. Fraunhofer Enstitüsü ile ESTÜ arasında yapılabilecek işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, ortak araştırmalar ve uluslararası proje ortaklıkları yapılmasıyla ilgili mutabakat sağlandı.

Avusturya Viyana’daki Wiener Neustadt University of Applied Sciences ve FOTEC Teknoloji Merkezi ziyaretinde ise Wiener Neustadt University of Applied Sciences CEO’su Sayın Armin Mahr, Uluslararası İlişkiler Direktörü Sayın Isabella Fürlinger-Müller ve FOTEC CEO’su Sayın Helmut Loibl ile görüşen heyete Avusturya Federal Bilgi İşlem Merkezi (BRZ) Operasyon Müdürü Sayın Tayfun SERT de eşlik etti. Wiener Neustadt University of Applied Sciences ve FOTEC Teknoloji Merkezi ile ESTÜ arasında gelecekte yapılabilecek ikili işbirlikleri konusunda istişarelerde bulunulan ziyarette, ortak bilimsel araştırmalar, öğrencilere yönelik staj ve değişim programları ve uluslararası proje ortaklıkları yapılmasıyla ilgili görüş birliğine varıldı.