ESTÜ Duyurular

Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan'ın da Katıldığı Törenle Açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulan Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi (ETİM), 3 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen törenle açıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliğinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulan Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi’nin (ETİM), açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Nikolaus Meyer-Landrut, Eskişehir Valisi Sayın Erol Ayyıldız, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Sayın Nabi Avcı, MHP Eskişehir Milletvekili Sayın Metin Nurullah Sazak, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ali Yeldan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan Özcan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Sayın Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nadir Küpeli  ile çok sayıda davetli katıldı.

Kurulan merkez ile Eskişehir'de havacılık, raylı sistemler, makine imalat, otomotiv, beyaz eşya gibi öncü sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'lerin mühendislik, tasarım ve prototipleme ihtiyaçlarının giderilmesini amaçlanıyor. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi - Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkesi'nde bin 100 metrekare bir alana kurulan ETİM'in paydaşları arasında Eskişehir OSB Müdürlüğü, Eskişehir Sanayi Odası, Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Raylı Sistemler ile Eskişehir Havacılık kümelenmeleri bulunuyor. ETİM'de Türkiye'nin dış ticaret açığının azaltılması ve bölgenin rekabetçilik seviyesinin arttırılması için çalışmalar yürütülecek.