Eskişehir Savunma Sanayii Zirvesi ESTÜ’de Yapıldı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Savunma Sanayii ve Teknolojileri Kulübü (SASTEK) tarafından 5’incisi düzenlenen Eskişehir Savunma Sanayii Zirvesi (ESAS’23) 23-24 Aralık tarihlerinde Eskişehir Teknik Üniversitesi YDYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlik programının arz edilmesiyle açılış konuşmasını SASTEK Başkanı Arıkan ARI yaptı. Akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Boğaç POYRAZ’ın yaptığı SASTEK’in yaklaşık 5 yıl önce kurulmuş bir öğrenci kulübü olarak bu ölçekte bir organizasyonun beşincisini Cumhuriyetimizin 100. Yılında düzenlediklerini söyleyen ARI, “Egemenliğimizin en büyük destekçisi olan savunma sanayiinin gelişimi, özellikle son zamanlarda artan yerli ve milli katkıları, ülkemiz için kritik derecede önem arz etmektedir. Gerek yurt içinde gerekse sınırlarımızın ötesinde; ülkemizin menfaatlerini koruyabiliyorsak bunun ancak milli savunma sanayimizin katkılarıyla gerçekleştiğini asla unutmamalıyız!” dedi. Kulüp Başkanı ARI başta Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN olmak üzere tüm katılımcılara, destekçilere ve etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan ekip üyelerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN: “Öğrencilerin profesyonel yaşama bilgili ve donanımlı olarak hazır olmasındaki en önemli girdilerden birisi öğrenci kulüplerimizin ve proje takımlarımızın faaliyetleridir”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, "Üniversitemiz öğrencilerinin profesyonel yaşama bilgili ve donanımlı olarak hazır olmasındaki en önemli girdilerden birisi hiç kuşku yok ki öğrenci kulüplerimizin ve proje takımlarımızın faaliyetleridir. Bu çerçevede, SASTEK Kulübümüzün düzenlediği bugünkü yoğun katılımlı etkinlikte, savunma sanayiinin öncü şirketlerinde aktif olarak çalışan kişilerin bilgi birikimlerinden ve tecrübelerinden yararlanılacak ve sektöre ilgi duyan öğrencilerimizle bu bilgiler paylaşılacaktır. Öğrencilerimiz ise sektör temsilcileri ve diğer paydaşlarla yüz yüze görüşme, bir araya gelme fırsatı elde edecek; tecrübe kazanacak, staj ve mezuniyet sonrası iş imkânı gibi fırsatları yakalayabilecektir” dedi.

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, konuşmasını, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta SASTEK Kulübü ve Savunma Sanayii temsilcileri olmak üzere herkese teşekkürlerini sunarak sonlandırdı.

Emekli SAT Komandosu Sayın Namık EKİN ve TUSAŞ Baş Test Pilotu Sayın Murat ÖZPALA’nın özel konuk olarak katıldığı ve  deneyimlerini öğrencilerle paylaştığı etkinlikte, ASPİLSAN Enerji San. ve Tic. A.Ş., HAVELSAN Hava Elektronik Sanayi A.Ş., Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., Alp Havacılık San. ve Tic. A.Ş., TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEİ), AIRBUS, Karcan Kesici Takım Sanayi ve Ticaret A.Ş., Coşkunöz Havacılık A.Ş., Sarsılmaz Silah San. A.Ş., Makine ve Kimya End. A.Ş., FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., BMC Power Mot. ve Kontr. Tek. A.Ş., zirvenin katılımcıları arasında yer aldı. ESAS’23 etkinliği 2 günde yaklaşık 1000 katılımcıya ev sahipliği yaptı.