Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN, ESQUAKE Sismik İzolatör Test Laboratuvarını Ziyaret Etti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Sayın Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Eskişehir Teknik Üniversitesi ESQUAKE Sismik İzolatör Test Laboratuvarına ziyarette bulundu.  Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN öncülüğünde 17 Şubat 2023 Cuma günü gerçekleşen ziyarette, İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Sayın Orkun KILIÇ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR ile Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, ESQUAKE Sismik İzolatör Test Laboratuvarı Müdürü Prof. Dr. Sayın Gökhan ÖZDEMİR’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nden bir heyet ve ESQUAKE personeli de yer aldı.

Ziyarette Laboratuvar Müdürü Prof. Dr. Sayın ÖZDEMİR, ziyaretçilere depremler nedeniyle yapılarda meydana gelen hasarları engellemek amacıyla geliştirilen ve ülkemizde de kullanılmaya başlanılan sismik izolatörlere yönelik testlerin yapıldığı ESQUAKE Sismik İzolatör Test Laboratuvarı hakkında detaylı bilgi aktardı. Bir testin de gerçekleştirildiği ziyaret, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.