Dr. Öğr. Üyesi Birsen Açıkel, Erasmus+ 35. Yıl Merkezi Proje Çağrıları ve Türkiye İçin Fırsatlar Çalıştayı’nda Üniversitemizi Temsil Etti

Üniversitemiz Porsuk Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Birsen Açıkel, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un katılımlarıyla Avrupa Birliği Başkanlığı’nın ev sahipliğinde 1 Nisan 2022’de gerçekleştirilen Erasmus+ 35. Yıl Merkezi Proje Çağrıları ve Türkiye İçin Fırsatlar Çalıştayı’na panelist olarak katıldı.  Proje yürütücüsü Dr. Öğr Üyesi Açıkel, Üniversitemizin paydaşı olduğu Skill-Up projesini ve Avrupa Birliği projeleri deneyimleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Suat Uslu ve Dr. Öğr. Üyesi Gamze Orhan’ın da yer aldıkları Skill-Up projesi, 5 ortak ülke ve 12 paydaş ile yürütülen Erasmus+ KA2 projesi. Proje kapsamında hava taşımacılığı sektörünün gelecekteki işverenlerin ve çalışanların farklı meslek profillerinin gereksinimlerine daha iyi uyum sağlamaları ve böylece eğitim kurumları ile işgücü piyasası arasındaki sinerjinin artırılması için gerekli olan bilgi, beceri ve yeterliliklerin tanımlanması amaçlamaktadır.