DEPREM BÖLGESİ İÇİN YARDIM DUYURUSU

06 Şubat 2023 tarihinde Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sonrasında Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından görevlendirilen acil durum ekiplerinin deprem bölgesine intikalleri sağlanmış, talep edilen destekler Üniversitemiz imkanları dahilinde yerine getirilmiştir. Eskişehir Valiliği ve diğer Mülkî makamların çeşitli açıklamalarında deprem bölgesine iletilecek yardımlarla ilgili sürecin koordinasyonunun Kızılay tarafından yapılması gerektiği hususu bildirilmiştir.

Bu kapsamda;

1- Ayni yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından tek merkezde toplanıp gönderilecektir.

2- Üniversitemiz SKS Daire Başkanlığı tarafından ayni yardımlar;

• Giyim Malzemeleri:
    “-Uyku tulumu; -Battaniye; -Koruyucu kıyafet; -Çocuk-yetişkin ayakkabı/botu; -Çocuk-yetişkin mont; -Yağmurluk”
  • Yaşam Malzemeleri: “-Katalitik soba; -Stok imkânı bulunan gıda malzemeleri; -Temizlik malzemeleri; -Hijyenik pedler; -İlk yardım seti”

şeklinde toplanarak tasnif edilecek ve Üniversitemiz imkanlarıyla Eskişehir Valiliği SYDV Yardım Masasına teslim edilecektir.

Yardım malzemesi getirecek personelimizin bu malzemeleri Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca Yabancı Diller Yüksek Okulu binasında oluşturulacak yardım masasına mesai saatleri içerisinde teslim etmesi hususunu bilgilerinize sunarız.